Military

Min militære karrierer har i høj grad været med til at forme mig, været medvirkende til at jeg har opnået de ting i livet som jeg har. 

  • Jeg elsker at dyrke sport og vil altid vinde
  • Jeg træner hårdt og give ikke op
  • Jeg elsker nye udfordringer, jeg er modig
  • Jeg er målrettet og læger en plan og følger den
  • Jeg går altid efter det bedste

Militær Karrierer:

Jeg har været Jægersoldat i mere end 27 år og bl.a. modtaget Dronningens æresmedalje for god og trofast Tjeneste

5 år som operativ Jægersoldat og 22 år som en del af reserven i Jægerkorpset.

Jeg er specialist i efterretningstjeneste og uddannet ved NATO´s skole LRRP, for specialenheder i Weingarten i Tyskland. Jeg er også uddannet finskytte, det man kalder ”Sniper”

I 1988 fik jeg, i en alder af kun 20 år, under min værnepligt ekstraordinært lov til at deltage på Jægerkorpsets patruljekursus, det tager 8 uger, ingen værnepligtige havde på det tidspunkt fået lov til at deltage. Jeg var sergent ved Militærpolitiet i Ålborg.

Jeg var så heldig at få B.S. Christiansen som delingsfører. Det var de mest fantastiske og inspirerende otte uger i mit liv. Det var også mega hårdt rent fysisk. Men på trods af min unge alder og på det tidspunkt sparsomme militære føringsuddannelse klarede jeg mig rigtig godt og lå i toppen i alle discipliner.

Jeg bestod kurset med meget tilfredsstillede, og jeg husker tydeligt at B.S. hev mig til side og bad mig om at sætte mig ned i græsset, jeg tænkte hvad har jeg gjort galt. På hans meget rolige jyske facon fortalte han mig, at Jægerkorpset i særdeleshed var yderst tilfredse med min indsats og at Instruktørerne samstemmigt gerne så, at jeg gik videre på aspirantkursus med henblik på at blive jægersoldat. Når B.S. giver feedback er den altid velbegrundet, direkte, præcis og uden fyldesnak, det er en fornøjelse og en læring jeg har taget med mig i livet og brugt lige siden forårsdagen i græsset sammen med B.S.

Veterandag og parade 5. september 2018 ved Christiansborg i København

Jægersoldaten er kendetegnet ved den Bouadeuxfarvet Barret med Jægerhornet

Jægersoldat

Jægersoldater arbejder i Teams kaldet patruljer eller kamppatruljer. Det er de ultimative Teams, sammensat af de bedste af de bedste.

Vi er altid udvalgt på baggrund af erfaring, viden, kundskaber, mod, dygtighed, paratvillighed, listen er lang, JægerPatruljen skal have den størst mulige kampkraft, på landjorden, ørkenen, snelandskabet, i luften, i faldskærm, på vandet i varme i kulde og som hovedregel operer Jægerne kun i mørke.

13 år

Når jeg bliver stor, vil jeg være jægersoldat.

Hasse Dimer (venstre) – Thomas Bork (midt) – Henrik (Højre)

Fra 19886 til 1988 var jeg 1 ud af 25 specialudvalgte soldater der fik Militærpolitisergent uddannelsen i Ålborg på NørreUttrup kaserne. Uddannelsen som Militærpolitisergent tager 8 måneder og efter endt uddannelse skulle vi forrete tjeneste i 12 måneder ved Militærpolitidetachementet på Hvorup kaserne også i ålborg

Peter Tordenskiold

Dansk Fregat

Skibet er navngivet efter den dansk-norske søhelt Peter Tordenskiold og er ofte benævnt med forkortelsen PETO. Skibet har deltaget i flere internationale operationer, blandt andet i FN-blokaden i Adriaterhavet mod det tidligere Jugoslavien samt i UNIFIL ud for den libanesiskekyst. Skibet udgik af flådens tal 18. august 2009 og blev hugget op på Lindøværftets tidligere område i februar 2013.[1]

Skibet er det tredje skib i søværnets historie, der har båret navnet Tordenskiold:

Ledet af Admiral Jørgen Frits Bork

Engage & execution

In 2017, The Danich Royal Guards, led by Captain Eskil Berger went through TeamExperts Leadership and team course by Henrik Radich